Zzondag: The Tongue Of The Chameleon // Aftermovie
On behalf of Locatie Z. Camera & editing by Timo Millitz. Music by Alexander van der Linden (Geysers).

Zzondag van Locatie Z is een zondagmiddag met kunst, onderzoek, eten, drinken en een open dialoog tussen kunstenaars, wetenschappers en een nieuwsgierig publiek. Met een tentoonstelling en een lezingenprogramma richt deze editie zich op analytische nabootsing, beïnvloeding en manipulatie als artistieke strategieën.

Kunst is een spel van tonen en verhullen. The Tongue of the Chameleon presenteert werk waarin dit principe wordt doorgevoerd. Door het gebruik van toe-eigening, nabootsing en manipulatie van bestaande situaties en gebruiken, zoals ook van de expositieruimte zelf, beïnvloeden zij toeschouwers en hun verwachtingen. Tegelijkertijd tonen zij hun ware kleuren en maken zij de toeschouwer in toenemende mate bewust van de werkzame krachten – variërend van retoriek tot fysieke ingrepen.

In een reeks korte lezingen onderzoekt The Tongue of the Chameleon manipulatieve strategieën. Met bijdragen van kunstenaar Anika Schwarzlose, reclame-strateeg Daan de Raaf en theaterwetenschapper Frank Mineur over het gebruik van manipulatie in hun disciplines en praktijken.

Deelnemende kunstenaars: Nicoline van Harskamp, Tim Hollander, Matthias König, Anika Schwarzlose en Jeannette Slütter.

Source: locatiez.net