Stichting Feest der Poëzie // Promotional video
On behalf of Stichting Feest der Poëzie. Directing, camera & editing by Timo Millitz. Audio mastering by Wout de Kruif.

Stichting Feest der Poëzie organiseert bijzondere voorstellingen met gedichten en muziek op mooie plaatsen, en richt zich op vormvaste dichtkunst, klassieke voordrachtskunst en ambachtelijke boekdrukkunst.

Het Feest der Poëzie, een groot festijn vol met podiumpoëzie en chansons, in de met donker hout en rode gordijnen tot decadent theater omgetoverde CMA-Zaal te Amsterdam. En de Salon der Verzen met voordrachtskunst, klassieke liedkunst en champagne in de geheel gerestaureerde 18e-eeuwse Grote Salon van Huize Frankendael te Amsterdam. Deze voorstelling trekt als Salon der Verzen op Reis door het land.

Daarnaast brengen we drie historisch-literaire programma's: de lezing uit het gelijknamige toneelstuk van Simon Mulder Die moet een wereld in zijn boezem dragen, Van de Tachtigers naar het Feest der Poëzie, een theatrale collage voor alle zintuigen over deze dichtersgroep uit de jaren '80 van de 19e eeuw met o.a. voordracht, foto's, zeldzaam video- en audiomateriaal en een bijzondere likeur, en Avond in de Stad, een programma met voordracht, klassieke liederen en moderne klanklandschappen rondom de thema's 'de stad' en 'de nacht' bij Herman Gorter en Frederik van Eeden.

Hiernaast organiseert Stichting Feest der Poëzie ook andere evenementen op diverse gelegenheden. De laatste informatie over al onze evenementen vindt u onder Nieuws, waar u zich ook voor onze nieuwsbrief kunt inschrijven. Hebt u als particulier, bedrijf of instelling interesse in een programma(onderdeel) op maat op een locatie naar keuze, zie dan &c voor meer informatie.

Stichting Feest der Poëzie verzorgt verder de uitgave van Avantgaerde: Leest der Poëzie, tijdschrift voor de dichtkunst. Deze uitgave wordt geheel met de hand gezet en gedrukt en is vooral gericht op gedichten die gebruik maken van metrum en rijm (vormvaste poëzie).

Source: feestderpoezie.nl